איך להפיק את המיטב מלימודי MBA?
איך להפיק את המיטב מלימודי MBA?

איך להפיק את המיטב מלימודי MBA?

מזל טוב! למדתם קשה, הוצאתם ציון טוב ב-GMAT, עבדתם על המועמדות שלכם וסוף סוף התקבלתם לתכנית-MBA שעליה חלמתם. עכשיו זה הזמן שלכם להפיק מהלימודים את המיטב ולסלול מסלול קרייריסטי מבטיח. כדי לעזור לכם, אספנו כמה עצות מבוגרי תוכניות ה-MBA המובילות והמבוקשות בעולם.

  • “Network”: הערך המוסף של לימודי MBA במוסד נחשב, מעבר ליוקרה הכרוכה בשם המוסד, הוא ההזדמנות ליצור קשרים. נטוורקינג יאפשר לכם ליצור הזדמנויות תעסוקתיות חדשות ולהכווין את מסלול הקריירה שלכם לנתיבים עליהם חלמתם. על כן, נצלו את ההזדמנות וצרו קשרים חדשים, שעשויים להניב בעתיד הצעות עבודה, גם אם נדרשת לעתים השקעה כספית לצורך כך. ההבדל בין חווית MBA טובה למצוינת הוא בערך 10,000 $ - סכום זה יכול לכסות לכם את הטיולים הבינ״ל, המועדונים ואת האירועים החברתיים בהם תשתתפו כחלק מהתואר. אירועים אלו חשובים מאוד ליצירת חווית לימודים מעשירה, וקשרים חברתיים שיעזרו לכם בהמשך הדרך.

 

  • אפשר לקחת סיכונים: צאו מחוץ לאזורי הנוחות שלכם, קחו קורסים יוצאי דופן, הגיעו למפגשי מועדונים שלא הייתם שוקלים להצטרף אליהם והציגו את עצמכם לסטודנטים שאתם לא מכירים. מתחו את הגבולות שלכם, הקשרים יכולים לעזור לכם גם במישור האקדמי וגם במישור החברתי. זה יחשוף אתכם לרעיונות חדשים ולדרכי מחשבה שלא תוכלו להיחשף אליהם לאחר שתסיימו את התואר. כמו כן, זה יעזור לכם להשיג את הקשרים הקריטיים להמשך הקריירה שלכם. בסופו של דבר הקשרים החברתיים יעזרו לכם לשמור על המוטיבציה ועל האנרגיות החיוביות בזמן התואר.

 

  • מנהיגות: אם אתם רוצים להיות מנהלים ולהגיע הכי גבוה שאפשר, אתם צריכים להנהיג. אל תחכו עד לסיום התואר כדי לעשות את זה. כבר בזמן הלימודים התחילו להתנהל כאילו אתם כבר ״ביום שאחרי״. תראו יוזמה, קחו פיקוד והובילו. לדוגמה, קבוצות עבודה על ״case studies״ הם הזדמנות להוכיח את עצמכם על ידי ארגון הקבוצות והובלת הדיונים.

 

  • מתגו את עצמכם: כשתבדלו את עצמכם מאנשים אחרים אתם תבלטו. בנו את הסיפור שלכם: מי אתם ומה אתם? ככה, יהיה הרבה יותר קל לזכור אתכם ולהתחבר אליכם. בבית הספר למנהל עסקים אתם עצמכם ״הביזנס״, אתם המוצר. וכמו בבניית כל מוצר אחר, עליכם לבנות מוצר שהלקוחות יתחברו אליו. מעבר מלהיות תלמידים טובים, תשאלו את עצמכם מהו הערך המוסף שאתם מביאים אתכם.

 

  • צרו יעדי קריירה לטווח הרחוק: קביעת יעדים מוגדרים מראש, יקלו עליכם לחשב את הצעדים שצריך לעשות כדי להגיע להתמחות מתאימה ובסופו של דבר למשרה בה תעבדו אחרי התואר. אתם תתקלו בהזדמנויות תעסוקתיות רבות במהלך התואר, וקל מאוד להתבלבל וללכת לאיבוד בשפע הזה. לכן, כדאי לתכנן מראש את הכיוון הרצוי, לרכז את המאמצים לכיוון זה כדי להעלות את הסיכוי שלכם להגיע ליעד בסופו של דבר.

 

  • אל תמתינו שיצוותו אתכם למנטור, תמצאו מנטור: ברוב המוסדות יש תכניות לציוות למנטורים בעלי ניסיון מתחום עניינם. אל תפחדו לחפש מנטורים שאתם מעריצים ושעשויים להיות רלוונטים לפיתוח הקריירה שלכם. לתשומת לבכם,  יחסי המנטורים הטובים ביותר מתרחשים בין אנשים שמתחברים היטב גם ברמה האישית וגם הרמה המקצועיתי.

 

  • היו מוכנים לנסיעות: תכניות ה-MBA מציעות הזדמנויות של נסיעות ברחבי העולם, בין אם כחלק ממסגרת לימודית או עם ארגון סטודנטיאלי. בוגרים מספרים שאלו חוויות מעשירות שלומדים מהם, והן כמובן מהוות פתח להידוק קשרים קיימים או יצירת קשרים חדשים.

 

בהצלחה!