
חלק הסקה משולבת (IR)
חלק ההסקה המשולבת (באנגלית: Integrated Reasoning או בקיצור IR), הוא החלק החדש ביותר במבחן ה-GMAT, ונכלל בו רק מאז יוני 2012. הכנסת החלק הזה למבחן היוותה שינוי משמעותי, כזה שלא נעשה כבר שנים רבות.
מידע כללי על חלק ההסקה המשולבת (IR) ב-GMAT
לחלק ה-IR מוקצבות 30 דקות, ללא חלוקת זמנים פנימית – על התלמיד לנהל בעצמו את הזמן. למרות שהחלק אינו אדפטיבי כמו החלק הכמותי והחלק המילולי, לא ניתן לחזור אחורה לשאלות שכבר נענו ולא ניתן לדלג על שאלה ללא סימון תשובות.
בשונה משאר חלקי המבחן, בחלק ה-IR מותר להשתמש במחשבון שניתן לנבחנים על גבי מסך הבחינה.
החלק כולל 12 שאלות מ-4 סוגים שונים. בדרך כלל מקבלים 3 שאלות מכל סוג, אבל יתכן גם תמהיל מעט שונה.
סוגי השאלות בחלק ה-IR הם:
- Graphic Interpretation:
עליכם לנתח מידע חזותי (גרף, דיאגרמה או תרשים) על ידי השלמת שני משפטים שבכל אחד מהם תפריט דרופ-דאון עם מספר אפשרויות.
- Table analysis:
מוצגת לכם טבלה עם מידע רב, שניתנת למיון על פי העמודות (בדומה לטבלת אקסל). בהתבסס על טבלה זו, עליכם להתייחס לשלוש הצהרות ולקבוע משהו לגביהן (נכון / לא נכון, ניתן להסקה מהטבלה או לא, עשוי להסביר מידע שבטבלה או לא וכדומה).
- Two-part analysis:
מוצג בפניכם טקסט עם מידע (מילולי או כמותי), ואז עליכם לענות על 2 שאלות בנוגע אליו. לכל שאלה עליכם לבחור תשובה אחת מתוך מספר אפשרויות בעמודה. שני הפתרונות תמיד קשורים זה לזה באיזשהו אופן (מאפיינים שונים של אובייקט, יחס בין שני מספרים וכדומה).
- Multi Source Reasoning:
על גבי חצי מהמסך מוצגות לכם 3 לשוניות עם מידע. ישנו קשר הדוק בין המידע בלשוניות השונות. לדוגמה, הוא יכול להיות אספקטים שונים של פרויקט מסוים (נניח לו"ז, כוח אדם ותקציב), התכתבויות בין עובדים שונים וכן הלאה. ניתן לעבור באופן חופשי בין הלשוניות השונות. בחציו השני של המסך מוצגת שאלה בעלת 2-3 סעיפים בנוגע למידע שבלשוניות.
שאלות Multi Source Reasoning תמיד מוצגות ברצף בזו אחר זו ומתייחסות לאותו טקסט. כלומר, הלשוניות שבצד שמאל של המסך יישארו גם לאחר שסיימנו לענות על השאלה ויהיו רלוונטיות גם לשתי השאלות הבאות.
ציוני חלק ה-IR במבחן ה-GMAT
הציון בחלק ההסקה המשולבת ניתן בנקודות שלמות, על סקאלה שבין 1 ל-8, כולל. הציון בעיקרו נקבע על פי כמות התשובות הנכונות שסיפק התלמיד, אך יתכנו הבדלים קטנים בין הניקוד הניתן לכל שאלה, בהתאם לאחוז התלמידים שענו עליה נכונה.
בניגוד לחלק הכמותי ולחלק המילולי, ב-IR אין קנס על שאלות שלא נענו (אך מובן שלא נקבל עליהן ניקוד כלשהו).
כל שאלה מורכבת ממספר סעיפים. על מנת שתשובה תחשב כנכונה, על הנבחן לענות נכונה על כל הסעיפים (אין ניקוד חלקי). לכן, בחלק זה קשה מאוד להצליח לנחש תשובה נכונה "על עיוור". אם בחלק הכמותי ובחלק המילולי ההסתברות לנחש תשובה נכונה היא 1/5, בחלק ה-IR ההסתברות יכולה להיות 1/8, 1/9 ואף פחות מכך לשאלות מסוימות.
כמו בשאר חלקי המבחן, גם לציון חלק ההסקה המשולבת מוצמד אחוזון, על מנת שאתם, ובעיקר בתי הספר למנהל עסקים שאליהם אתם מנסים להתקבל, יוכלו להבין את משמעות הציון ולהשוות אותו לציוני מועמדים אחרים.
התרשים הבא מציג את מפת האחוזונים העדכנית של חלק ה-Integrated Reasoning ב- GMAT:
לדוגמה, לציון 7 מוצמד האחוזון 81, ומשמעותו ש-81% מהנבחנים שביצעו את ה-GMAT בכל העולם בשנה האחרונה קיבלו 7 או פחות.
יש לכם שאלות? תהיות? מבחן ה-GMAT חשוב לעתידכם, אל תסתפקו בשיחה עם אנשי מכירות. אתם מוזמנים להתקשר ישירות לאחד מהמורים בצוות אופק GMAT או לחילופין להשאיר פרטים ואנו נחזור אליכם בהקדם.